Preuzmite logo ZKVS

Logo ZKVS

Zaštitni znak ZKVS dizajnirala je Andrea Mernjik, jer je ovaj logo pobedio na konkursu za logo ZKVS 2008. godine. Logo je inspirisan varijabilnošću motiva koji dominiraju na slovačkim nošnjama, ručnim radovima, oslikanim tanjirima i ostalim predmetima slovačke narodne kulture.

Ipak, motiv koji predstavlja znak, ne postoji kao poseban slovački ornament. Fiktivan je i simboliše modernu slovačku kulturu zasnovanu na skladu starog i novog, tradicije i savremenosti. Znak je u obliku cveta sačinjenog od četiri latice. Tri latice predstavljaju tri regiona Vojvodine (Banat , Bačka Srem) a četvrta, koja može da bude deo svake od njih, simbolizuje slovačku zajednicu koja živi na celoj teritoriji Vojvodine. Znak je u nijansama plave boje koja je kod Vojvođanskih Slovaka tradiconalna. Font loga je jednostavan kako bi do izražaja došla kompozicija samog znaka.

Upotreba simbola ZKVS preporučuje se na takvim kulturnim proizvodima pri čijem nastajanju je participirao ZKVS. U tom smislu logo je moguće koristiti u publikacijama, propagacionim materijalima ili internet izdanjima ali tek nakon dobijenog odobrenja od strane ZKVS. Bez odobrenja logo ZKVS nije moguće koristiti. 

PrilogSize
znak_ukvs.jpg580.64 KB
logo.jpg33.44 KB
loga_na_stiahnutie.pdf603.43 KB
znak_2.jpg26.72 KB